Det er ikke greit at du sliter deg ut

Til deg som har et barn med en funksjons- eller utviklingshemning,
og som er fryktelig sliten nå.

Hei

Jeg heter Ola, og jeg vil gjerne snakke med deg hvis du er en sliten forelder. Hvis du er sliten forelder og barnet ditt har en funksjons- eller utviklingshemming.

Frem til nå har dere klart dere. Dere har fått det til å gå rundt. Dere har kanskje ikke akkurat hatt noe fritid eller tid til hverandre ….

… Men det har da gått, på et vis, for vi setter alltid barna først.

Jeg heter altså Ola. Jeg har en sykdom som gjør at alle muskler i kroppen er svært svekket. Jeg sitter i rullestol, og trenger assistanse døgnet rundt.

 

Og det er noe jeg vil dele med deg.

I jobben min møter jeg mange som er i samme situasjon som deg. Foreldre som gjør alt for barna sine. Eller barnet. Det barnet som trenger mye assistanse.

Jeg har dårlige nyheter til deg. Det blir verre. For de fleste blir det verre. En femåring som trenger mye assistanse nå, kommer nok til å trenge mer assistanse etter hvert.

Dessuten er en 14-åring større og sterkere enn en femåring.

 

Det er ikke greit at du sliter deg ut.

Det er ikke greit for dine andre barn. Det er ikke greit for partneren din. Det er ikke greit for deg selv. Og det er ikke greit for det barnet du sliter deg ut for.

Jeg er evig takknemmelig for alt mamma og pappa har gjort, og fremdeles gjør for meg.

Likevel, da jeg var 12, ville jeg ikke ha med mamma i bursdagsselskap. Det er flaut for en 12-åring å ha meg seg mamma overalt. Derfor er en BPA-koordinator så verdifull.

 

Mammaer er bra, men de verken kan eller skal være med på alt.

Etter hvert som årene går nå, blir det stadig viktigere å ha noen andre, noen fra utsiden.

En sideeffekt av det blir at også du, av og til, kan få ta deg en pust i bakken. Sove en hel natt eller gå en tur i skogen.

 

I dag har jeg noe som heter BPA, kjent som «Brukerstyrt Personlig Assistanse», eller «Borgerstyrt Personlig Assistanse».

Og jeg vil gjerne hjelpe deg om ditt barn kan ha rett på BPA.

Fra 1.januar 2015 har nemlig alle som oppfyller kravene til brukerstyrt personlig assistanse en lovfestet rett til dette.

Rettigheten gjelder for alle personer under 67 år med «langvarig og stort behov for personlig assistanse».

Det finnes noen lover og regler for hva som er «langvarig» behov og hva som er «stort» behov, og i siste instans er det uansett kommunen som bestemmer om de er enige din vurdering av reelt behov for assistanse.

 

Skal vi ta en prat?

Jeg kan hjelpe deg å finne ut om du har rett på denne tjenesten, og hvordan du eventuelt går frem videre for å søke om BPA.

Jeg har satt av tid for å snakke med deg hvis du har spørsmål om BPA.

 

Hvorfor gjør jeg dette?

Jeg har to grunner for å bruke av min dyrebare tid her på jorden for å snakke med deg, og å prøve å hjelpe deg som har behov for BPA, å få det.

For det første har jeg som sagt BPA selv, og kan nesten ikke få uttrykt hvor mye det har gjort for min mulighet til å leve mitt eget liv.

En personlig assistent, styrt av meg, gjorde at jeg kunne stjele godteri i skapet da jeg var liten, akkurat som alle andre barn.

 

I dag kan jeg dra på ferie til London.

For det andre (og det ser du jo av denne websiden her), jobber jeg i et firma som tilbyr BPA, og jeg vet at vi har det beste BPA-tilbudet.

Og hvis du vil høre mer om oss, forteller jeg selvfølgelig gjerne om det, etter at du har fått BPA.

Velger du da noen andre, er det helt greit. Jeg vil gjerne hjelpe deg uansett, nå.

Det starter med at du fyller inn skjemaet på neste side.

Der fyller du inn navn, epost og telefonnummer, og når det passer deg best at jeg ringer deg. Og om det er noe annet du vil at jeg skal vite før vi prates, er det et felt for det også, på den siden.

Så ser jeg frem til å snakke med deg.

Hilsen Ola

Fyll inn her: http://www.primaassistanse.no/kontakt-oss/ eller ring meg på telefon 40062560 mellom kl 09:30 og kl 14:00 på hverdager.