BPA blogg

 • Det er surt at det ikke forskes nok på ALS

  et lite tilbakeblikk på innsamlingsaksjonen for forskning på ALS Fordi "det er surt at det ikke forskes nok på ALS"

 • Gjertrud Sonflå er paneldeltager i BPhvA i Mo i Rana

  Gjertrud deler hvordan BPA (brukerstyrt personlig assistanse) har gjort at sønnen Sigve kan leve et aktivt liv og være ute sammen med venner når han vil, uten at mamma og pappa trenger å være med.

 • Karl Henriksen – diskriminering

  Karl er 67 år og er blitt pensjonist i år. Han har en sjelden muskelsykdom, som gjør at han har mistet gangen. Han har dessverre opplevd det mange funksjonshemmede nesten daglig opplever, nemlig hverdagsdiskriminering. Og i dette tilfelle i stemmelokalet under valget 2023.

 • Livet med BPA – og med sitski

  Ivar er en glad og energisk gutt på 6 år som får leve et aktivt liv til tross for at han har behov for hjelp til alt av aktiviteter. Han digger fart og at det skjer ting. Ivar vil leve et aktivt liv, akkurat som alle andre gutter på 6 år. Dette får han til fordi han har BPA i livet sitt.

 • #blikjentmedprima: Julia, juridisk rådgiver

  I dette blogginnlegget skal vi få bli bedre kjent med Julia Hansen. Hun begynte i Prima Assistanse i oktober 2022 hvor hun jobber som juridisk rådgiver.

 • Simen Andersen- Youtuber, Tiktokèr og aktivist

  Allerede i 2014 startet han YouTube kanalen «Daniel og Simen» sammen med sin bror, Daniel. Låten «Handcappa ku» ble en stor hit. Etter hvert bestemte guttene å starte inkluderingsdagen.

 • Refleksjoner etter BP-hvA

  Jeg har møtt mange politikere og saksbehandlere på veien, og mitt inntrykk er at alle ønsker å levere gode tjenester til innbyggerne i deres kommune. Samtidig ser vi at forvaltingen av BPA ikke alltid er i tråd med rundskriv og rettigheten.

 • Hva er FN Dagen for funksjonshemmede?

  3. desember er FNs internasjonale dag for funksjonshemmede. Dagen skal bidra til bevisstgjøring om situasjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne og stimulere til tiltak som kan gi like muligheter til alle mennesker uansett funksjonsevne.

 • Synshemmet mann sammen med kvinnelig assistent og to hunder. De befinner seg på et svaberg ved sjøen. Begge smiler. Blå, klar himmel.

  Assistent Aina: Jobben har vært en vekker og gjort meg ydmyk for ulike menneskers evner og ståsted

  Aina har en allsidig bakgrunn både når det kommer til jobb, utdanning og livserfaring. Les om hvorfor og hvordan hun endte opp som BPA assistent.