Feiring av Prima-dagen 2024

Tekst: Tamarin Varner

Hvert år feirer vi Prima dagen. Dette er en dag hvor vi skal feire BPA og hylle våre assistenter, arbeidsledere og alle i administrasjonen. Vi skal se tilbake på det vi har gjort og alle de viktige øyeblikkene.

Kåring av frihetsøyblikket

Som tidligere skal vi også kåre årets frihetsøyeblikk. Vi har fått inn mange forslag, noe som tydeliggjør at BPA gir frihet til å leve. Dette er noe som engasjerer folk og vi i Prima brenner for. Det kan være alt fra å sminke seg til å dra på ferie på andre siden av verden.

Vinneren av frihetsøyeblikket får donere 10 000 kr til en valgfri stiftelse. I 2023 var det Sykehusklovnene som fikk denne donasjonen.

På alle lokalkontorene over hele landet blir dagen feiret fra morgen til kveld. På kvelden besøkte arbeidsledere sitt lokalkontor der det ble servert mat og vist livestream fra hovedkontoret.

 

Årets nominasjoner har store variasjoner og representerer et bredt mangfold.

Alle øyeblikkene setter fokus på hva som er mulig å få til med relativt enkle tiltak.  Årets frihetspris viser nemlig akkurat dette. At alle kan delta bare man legger til rette for det.

Juryformann Anette Jensen i HBF og Kristoffer Engeshøien fra Prima fikk æren av å dele ut årets Frihetspris.

De nominerte var:

Sykehusklovnene fikk donasjonen i 2023

Ørjan Brevik

Ørjan Brevik var på sommerferie i fjor i tre uker. Det ble en tur fullspekket med opplevelser og minner som vil vare livet ut. Dette hadde ikke vært gjennomførbart uten BPA.

Elina Haavik Dale

Elina Haavik Dale elsker å sminke seg. Med BPA får hun sminket seg når hun vil, som hun vil og hvor lenge hun vil.

Hermine Holan

Hermine Holan har hatt en dag i vinter fylt av spenning fra toppen av Sadelen med mor, far, storesøster og assistenten sin Astrid. Hermine har Dravet Syndrom som medfører epilepsi og forsinket kognitiv og motorisk utvikling, men her er det ingen hindring for å slå fartsrekorder og skape herlige øyeblikk både i bakken og i snøhaugene.

Med applaus og konfetti ble årets vinner Ørjan Breivik.  Han takker for alle stemmer med et trøndersk jubelbrøl og pengene ble donert til Mental Helse Steinkjer.