Kan du også få BPA?

Hei

duchebagJeg heter Ola, og jeg har BPA (også kjent som Brukerstyrt Personlig Assistanse, eller Borgerstyrt Personlig Assistanse).

Og jeg vil gjerne hjelpe deg om du, eller noen du kjenner, har rett på Brukerstyrt Personlig Assistanse, men ikke har det ennå.

Fra 1.januar 2015 har nemmelig alle som oppfyller kravene til brukerstyrt personlig assistanse en lovfestet rett til dette.

Rettigheten gjelder for alle personer under 67 år med langvarig og stort behov for personlig assistanse.

Det betyr at hvis du er under 67 år, eller har barn med assistansebehov, så kan du lese videre.

Krav for lovfestet rett: «Langvarig og stort behov»

Retten til BPA er altså ikke styrt av din diagnose, funksjonshemming, eller liknende. Den er styrt av hva som er ditt behov for praktisk bistand i hverdagen. Dermed spiller det heller ingen rolle om ditt behov for bistand er medfødt eller ervervet.

Langvarig: Mer enn 2 år

Det som spiller noen rolle, er omfanget av behovet. I noen tilfeller innvilges BPA for kortvarig assistansebehov. Men for å ha lovfestet rett til BPA, må ditt behov vare mer enn to år fremover i tid.

Stort: Minst 32 timer i uken

Akkurat som at det er mulig å få innvilget BPA uten å ha langvarig behov, er det mulig å få innvilget BPA uten såkalt «stort behov». Men igjen: For å ha lovfestet rett til BPA, må behovet for assistanse være minst 32 timer i uken.

Oppgaver du trenger assistanse til kan være slike som personlig hygiene og matlaging, handling, trening, hobby, fritid og ferie.

I siste instans er det kommunen som bestemmer om de er enige din vurdering av reelt behov for assistanse.

Skal vi ta en prat?

Jeg kan hjelpe deg å finne ut om du har rett på BPA, og hvordan du eventuelt går frem videre for å søke om BPA. Jeg har satt av tid for å snakke med deg hvis du har spørsmål om BPA.

Med BPA fra Prima Assistanse får du frihet til å velge blant flere dyktige BPA-leverandører som passer dine behov.

Hvorfor gjør jeg dette?

Jeg har to grunner for å bruke av min dyrebare tid her på jorden for å snakke med deg, og å prøve å hjelpe deg som har behov for BPA, å få det.

For det første har jeg som sagt BPA selv, og kan nesten ikke få uttrykt hvor mye det har gjort for min mulighet til å leve mitt eget liv.

En personlig assistent, styrt av meg, gjorde at jeg kunne stjele godteri i skapet da jeg var liten, akkurat som alle andre barn. Og i dag kan jeg dra på ferie til London.

For det andre (og det ser du jo av denne websiden her), jobber jeg i et firma som tilbyr BPA. Jeg mener at vi har ett av de beste BPA-tilbudene. Og hvis du vil høre mer om oss, forteller jeg selvfølgelig gjerne om det, etter at du har fått BPA.

Velger du da noen andre, er det helt greit. Jeg vil gjerne hjelpe deg uansett, nå.

Ta det første skrittet og fyll inn skjemaet på neste side. Der fyller du inn navn, epost og telefonnummer, og når det passer deg best at jeg ringer deg. Og om det er noe annet du vil at jeg skal vite før vi prates, er det et felt for det også, på den siden.

Så ser jeg frem til å snakke med deg 🙂

Hilsen Ola