Kjærester med BPA på slep

Da Lars skadet seg som 20-åring, var en av bekymringene, hvordan det ville bli å få seg kjæreste med et liv i rullestol. Så møtte han Maria.

Se hele filmen
FÅ MER INFO OM BPA

Drømmemannen

Da Maria møtte Lars så hun en kjekk og spennende mann med samme håp og drømmer for fremtiden som henne. – Han var, og er fortsatt min drømmemann, sier Maria. Maria forteller at hun ikke så Lars som en mann i rullestol. Det er mange måter å gå på og noen ruller på hjul, legger hun til.

Vi begynte å date og pratet mye, sier Maria. En dag var han litt annerledes på telefonen når jeg snakket med han. Jeg spurte senere om han ikke var alene under telefonsamtalen og da fortalte Lars om livet med BPA. Altså, friske armer og bein som assisterer han slik at han kan leve det livet han ønsker, med alt det innebærer.

Lars bruker sine assistenter til alt fra å kneppe knapper, til matlaging, stelle i stand til sosiale treff, jobb, reise, hobbyer og trening.

FÅ MER INFO OM BPA

Et sosialt og aktivt liv

– For meg er det viktig å bruke assistansen til å skape et godt hjem hvor det er hyggelig å komme på besøk. Jeg trives med å ha venner og familie rundt meg. Invitere til både middagsselskaper og fest, forteller Lars. Det er mange steder som ikke er tilgjengelige for oss som er rullestolbrukere,  derfor synes jeg det er viktig å ha gode alternativer hjemme.

– Når jeg er sammen med Maria ønsker jeg å gi henne min fulle oppmerksomhet, forteller Lars. Dette er mulig for meg fordi hjelpen jeg får fra assistentene gir meg det overskuddet jeg trenger til å gjøre nettopp det. Lars har hatt assistenter i mange år og for han er det en naturlig del av hverdagen. – Det er viktig for meg å ha god kjemi med de som skal være så tett på meg og livet mitt. Men det er også viktig at det er god kjemi mellom assistentene og Maria. Det skal være lett og naturlig når alle tre er sammen, forteller han. Det har vi funnet ut fungerer best for oss.

FÅ MER INFO OM BPA

Datenight

Det forelskede kjæresteparet har planlagt en koselig kveld og Lars har invitert Maria til god mat og drikke. Sammen med assistenten sin har Lars kokkelert frem en nydelig pastarett. Bordet er dekket med servietter og tente lys. Maria er kjæresten min. For meg betyr det mye å kunne gjøre det jeg ville gjort om jeg var funksjonsfrisk. Maria har sin egen leilighet i Oslo. Når hun kommer på besøk til meg og mitt hjem er det fint at hun kan kjenner på å komme til en kjæreste som har forberedt at hun kommer, uten at det er hun som må stelle i stand. Det å skape gode øyeblikk uten at det krever for mye, sier Lars.

Takket være BPA har Lars vært selvstendig lenge før jeg kom inn i livet hans, og slik skal det fortsatt være. Jeg er jo kjæresten hans og ikke assistenten, selv om jeg selvsagt hjelper han når det bare oss to. Som kjæresten til Lars føler jeg meg ivaretatt og Lars liker å skjemme meg bort, ler Maria og ser forelsket bort på Lars.

FÅ MER INFO OM BPA

Brukerstyrt Personlig Assistanse

Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) handler om at funksjonshemmede skal ha like muligheter til deltagelse som alle andre. Det handler om muligheten til å være aktiv i idrett, få være en kjæreste eller få muligheten til å engasjere seg i politikk.

Det er jeg som skal være sjef i eget liv, sier Lars. Les mer om BPA her.

Prima Assistanse har lang erfaring med å tilrettelegge for at funksjonshemmede skal ha gode liv med assistanse. Det er du som vet hva du ønsker for livet ditt, vi er med deg på veien.

Du kan trykke på knappen under for å få mer info eller se artikkelen Hvordan søke BPA.

FÅ MER INFO OM BPA

Kontakt oss