Jobbe som BPA-assistent

Et annerledes serviceyrke

Se ledige stillinger

Velkommen til et meningsfylt serviceyrke

Å jobbe som BPA-assistent er en variert og annerledes arbeidshverdag. Du gir service og assistanse, slik at den du jobber for kan leve sitt liv slik han eller hun ønsker. Som assistent har du sjansen til å gjøre en forskjell, og bidra til å gjøre hverdagen enklere og mulighetene flere for den som trenger assistanse.

Mann i rullestol foran bilen sin med en kvinnelig assistent. Begge smiler. Han har mørkeblå jakke og mørke bukser. Hun har brun genser, brun skinnjakke og lang leopard-skjørt.

BPA gir frihet til å leve

Brukerstyrt personlig assistanse, BPA, er for funksjonshemmede som har et assistansebehov for å leve livet sitt. Det er kommunen som innvilger BPA, og den som får vedtaket kan velge leverandør.

Den som får innvilget BPA er selv arbeidsleder, men man kan få hjelp til arbeidsledelse enten av en nærstående eller av Prima Assistanse. Arbeidslederen har det daglige ansvaret i ordningen, og bestemmer hvem man vil ansette, hva arbeidsoppgavene skal være, når man skal ha assistanse og hvor man skal ha det.

Når det er barn som har BPA, kan foresatte være arbeidsleder.

Jobbe som BPA-assistent - Verdens rareste og mest varierte jobb?

Vi er alle forskjellige, og dermed varierer også jobben som assistent ut ifra hvilken BPA-ordning du jobber i. Noen arbeidsledere er unge, studerer og er i etableringsfasen. Andre er voksne, enslige eller har partner, og noen har barn. Mange trenger assistanse til daglige gjøremål, som matlaging, shopping, bilkjøring, personlig pleie, jobb eller skole. BPA gir frihet til selv å bestemme hva en skal gjøre i løpet av dagen, på samme måte som du bestemmer din hverdag.

Som BPA-assistent må du ha evnen til å være fleksibel. En assistent kan jobbe i arbeidsleders hjem, men arbeidssted kan variere alt etter hvor arbeidslederen befinner seg.

Se ledige stillinger

Nyttig å vite om BPA-assistent

Bulb

Trenger jeg utdannelse for å bli BPA-assistent?

– Nei, det trenger du ikke. Men det er viktig at du passer inn i den ordningen du søker på, og at du er omgjengelig, glad i mennesker, serviceinnstilt og fleksibel. Du må også være over 18 år, ha plettfri vandel og signere taushetserklæring. Arbeidsleder kan søke etter spesielle kvalifikasjoner som for eksempel førerkort/bil, krav til språk og noen ganger fagkompetanse.

Hvem bestemmer om jeg får jobb som assistent?

– Arbeidsleder bestemmer hvem som skal ansettes. Du får en arbeidskontrakt og en stillingsbeskrivelse som forteller hva jobben går ut på. Alle assistenter får opplæring i oppgavene som skal gjøres. Den som har BPA, eller en nærstående, er arbeidsleder. Det betyr at arbeidsleder har det daglige ansvaret i ordningen, og planlegger blant annet når og hvor du skal jobbe.

Hvor stor stilling kan jeg få?

– Arbeidskontrakten regulerer hvor stor stillingsprosent du har og hvor mange timer du skal jobbe per uke. I Prima Assistanse kan du jobbe heltid eller deltid, fast eller på tilkalling, som dag- eller nattevakt.

Hvor mye får jeg i lønn?

– Du får gode og konkurransedyktige lønnsvilkår, med tillegg for kveld natt og helg/høytid. Du får også tillegg hvis du har ansiennitet som BPA-assistent. Prima Assistanse er din arbeidsgiver og sørger for at du får lønn. Du får også din egen kontaktperson i Prima Assistanse.

Har dere ledige jobber nå?

– Se etter ledige stillinger på våre nettsider primaassistanse.no eller ta kontakt med oss.

Kontakt oss