Ny BPA-konsesjon i Austevoll kommune

Tekst: Idunn Ulvestad Hjermind

Vi har gleden av å fortelle at Prima Assistanse har fått fornyet konsesjon til å levere BPA i Austevoll kommune. Vårt lokalkontor i Vestland v/avdelingsleder Sandra Gillon er klar for å bistå deg om du trenger brukerstyrt personlig assistanse, eller bare ønsker å komme innom for en kaffe og en uformell prat om BPA. Kontaktinformasjon til lokalkontoret vårt finner du her.

 

Vi har lang erfaring

Prima Assistanse har levert brukerstyrt personlig assistanse (BPA) siden 2013. Vårt mål er å være den beste leverandøren av BPA-tjenester ved å gi personlig oppfølging både til hver enkelt arbeidsleder og til kommunen. Vi har et eget BPA-råd som består av erfaringskonsulenter, dvs. at de selv har BPA (brukerstyrte personlige assistenter).

 

Du bestemmer selv

Med BPA er det du med et assistansebehov som styrer dine assistenter. Det er du som er arbeidsleder og du har dermed det daglige ansvaret for ordningen. Dette betyr at de assistentene du ansetter bare jobber for deg, og at det er du som gir dem opplæring i forhold til hvordan assistansen skal ytes. Vi kaller ofte BPA for et frigjøringsverktøy fordi det er du som bestemmer hvem som skal være dine assistenter, hva assistentene skal gjøre og hvor assistansen skal skje. På denne måten kan du leve et selvstendig liv, og BPA kan gi deg muligheten til å bo der du vil, studere, jobbe, reise, delta på fritidsaktiviteter og mye mer. Hensikten med brukerstyrt personlig assistanse er å muliggjøre deltakelse i samfunnet på lik linje med alle andre.

Ung, mannlig assistent og en gutt i barneskolealder på vei til å kaste papirfly. Begge smiler og ser opp mot himmelen. De befinner seg på en tursti av grus, omringet av grønt gress.

Hva gjør Prima Assistanse

Du vil få opplæring og veiledning i hvordan du kan være en god arbeidsleder, og vi i Prima Assistanse gir individuell oppfølging til alle våre arbeidsledere. Prima Assistanse vil være assistentenes formelle arbeidsgiver slik at vi vil ha ansvar for lønnsutbetalinger, forsikringer, pensjon, feriepenger og liknende.

 

Kontakt oss i dag!

Har du flere spørsmål om hva BPA er? Ta kontakt med oss for mer informasjon. Vi besvarer alle spørsmål med glede.

 

Tlf: 22 150 100

e-post: [email protected]

Kontakt også gjerne vår nasjonale BPA-leder, Aina Hatletvedt: [email protected]

Klikk her for oversikt over våre lokalkontor.

Mannlig assistent triller mann i rullestol på tursti i grus. Vi ser dem fra siden. En grein og siv tar fokus i front av bildet. I bakgrunnen er det mange grønne trær.