Influensavaksinen 2022

Tekst: Hege Tegler

Prima Assistanse tilbyr alle assistenter å ta influensavaksinen. Dette er det 5. året vi tilbyr alle våre ansatte vaksinen, men i år er det ekstra viktig.

Frivillig, men viktig

Tiltaket er iverksatt for å redusere risiko for årets influensa, hindre at assistenter sprer smitte videre og redusere sykefravær for å opprettholde beredskap og kapasitet, forteller fagsykepleier Elin Skogly.

Vaksinen er frivillig, men vi anbefaler at assistenter tar den.

Mange av våre vedtakseiere er ekstra sårbare når det kommer til smitte, sier Skogly. Det handler om å skape trygge og stabile BPA-ordninger også i influensasesongen.

Ekstra viktig i år

Folkehelseinstituttet (FHI) sier at det er ekstra viktig å ta vaksinen i år fordi influensa og korona kan opptre samtidig. Du kan lese mer om dette i en artikkel fra NRK HER.

Det er nesten 1,6 millioner i Norge som tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa. FHI har vaksineanbefalinger for befolkningen, du kan lese disse HER.

Eli står foran en blå vegg og smiler. Hun har blomstrete topp på, svarte bukser og kort, grått hår.

Fagsykepleier Elin Skogly

3 måter å ta vaksinen

1. Assistenten kan ta vaksinen ved å henvende seg til egen fastlege/legekontor.

2. Assistenten kan få satt vaksinen på et lokalt apotek (Drop-in eller timebestilling via Helsenorge HER som tilbyr dette, uten kontakt med fastlege/legekontor.

3. Assistenten kan bestille resept på vaksinen på internett på nettsiden til Evaksine HER og gå på et av 450 samarbeidsapotek i Norge og få satt vaksinen der.

Refusjon

Vaksinen koster mellom 200,- og 500,- kr avhengig av hvor de får den. Assistenten betaler selv og sender inn kvitteringen (bilag) slik at utlegget refunderes.

Har du spørsmål om vaksinering kan du ta kontakt med din kontaktperson i Prima Assisstanse.