#blikjentmedprima: Shaqir, BPA-rådgiver

Heisann,

Mitt navn er Shaqir Rexhaj. Jeg er fra Brandbu og jobber til daglig som BPA-rådgiver hos Prima Assistanse. Etter en bilulykke i 1995 ble jeg lam fra livet og ned, men takket være BPA har ikke dette vært til hinder for å fortsette å gjøre de tingene jeg er glad i. Jeg er blant annet aktiv innen skyting, fisking og sjakk. I tillegg trener jeg og jobber med organisasjonsarbeid. Ved siden av arbeidet hos Prima Assistanse, er jeg også leder i regionstyret til Norges Handikapforbund region innlandet.

Det kan være du kjenner igjen navnet mitt fra avisen Hadelands debattsider, ettersom jeg er en aktiv og engasjert debattant. For meg er det viktig å sette på dagsordenen de urettferdighetene som mange funksjonshemmede opplever i Norge i dag, spesielt ettersom mange uten funksjonshemminger ikke er klar over disse. Noen av mine kampsaker er et sterkere lovverk, holdningsendring, mer kunnskap og planmessig innsats for å fjerne alle hindringer. BPA er uhyre viktig i den sammenheng. Det er ikke bare et likestillingsverktøy som gjør det mulig for meg å leve slik som jeg ønsker til enhver tid (og dermed eliminerer en rekke hindre for å leve et selvstendig liv), men er også viktig for å skape holdningsendring og spredning av kunnskap i samfunnet.

Hos Prima Assistanse jobber jeg spesifikt som rådgiver innen idrett og fysisk aktivitet. Jeg er veldig stolt av å jobbe for Prima Assistanse og er sterkt motivert til å bidra videre i prosessen med å utvikle BPA slik at ordningen skreddersys og optimaliseres for hver enkelt person. I mine øyne er dette en svært god arbeidsplass og den beste leverandøren av BPA-tjenester, spesielt med tanke på hvor stor fleksibilitet vi har til enhver tid.