#blikjentmedprima – Ragnhild, juridisk konsulent

Hei! Mitt navn er Ragnhild og jeg er en 25 år gammel jente fra Stavanger. Etter 4 år som student i Bergen, flyttet jeg i fjor høst – midt under koronapandemien – til Oslo. Her fullførte jeg mitt siste år av en master i rettsvitenskap (jus) som så mange andre, på hjemmekontoret/soverommet med veileder på Zoom, og avslutningsseremoni på Youtube.

Utenom jussinteressen er jeg ellers en nysgjerrig person som er glad i møte nye mennesker, reise og oppleve nye kulturer. Etter videregående bodde jeg et halvt år i India der jeg, foruten å drive med yoga og finne meg selv (neida), studerte religion og antropologi. Selv om jeg er glad i eksotiske land og reiser, er det likevel lite som slår turer på jærstrendene, i Oslomarka eller på topptur i vestlandsfjellene. Og selv om urbant byliv med konserter og uteliv er noe jeg setter stor pris på, finner du meg oftere henslengt på sofaen sammen med kjæresten, dypt inne i en god serie (og gjerne også dypt inne i en god chipspose).

Hva betyr BPA for deg?

For meg betyr BPA likestilling, deltakelse og inkludering. BPA betyr muligheten til å ta en utdannelse, til å jobbe, til å feriere, til å drive med idrett, til å dra på konsert, til å leve et fritt og selvstendig liv på lik linje med andre. BPA betyr at mennesker i ulike situasjoner, med ulike behov og forutsetninger, får et verktøy som gjør at de kan leve livene sine slik de selv ønsker, samt få utløp for sitt fulle potensiale – uten at en funksjonsnedsettelse skal stå i veien, eller hindre en i dette.

Hva er din rolle hos Prima?

I Prima er jeg ansatt som juridisk konsulent. Jeg jobber særlig med å utarbeide søknader på offentlige anbud og konsesjoner, lage rutiner og prosedyrer, og ellers passe på at virksomheten følger gjeldende regelverk. Gjennom studietiden fordypet jeg meg særlig i rettsområder som arbeidsrett, menneskerettigheter og likestillings- og diskrimineringsrett.
Det er derfor ekstra stas å kunne jobbe i en bedrift som tar disse temaene på alvor, og som leverer en tjeneste som i praksis fungerer som et likestillingsverktøy.

Jeg mener Prima er den beste BPA-leverandøren, da Prima er en distribuert bedrift med lokal tilstedeværelse, nært folk. Jeg må også trekke frem alle de fantastiske ansatte, som brenner for BPA, samt at vi har flere ansatte som selv har førstehåndserfaring med BPA, og som virkelig vet hva de snakker om.