#blikjentmedprima: Kine, leder BPA-rådet

Heisann! Mitt navn er Kine Lyngås, jeg er 26 år og bor på Nesna som er en liten plass på vakre Helgelandskysten. Jeg er utdannet lærer med kompetanse innen rådgivning og trives aller best sammen med mennesker.

På fritiden min så har jeg en kjærlighet for drama og teater. Jeg er med i en lokal amatørteatergruppe som gjør mye forskjellig. Jeg er så heldig at jeg har fått prøvd meg på mye; alt fra skuespiller, instruktør til produksjonsansvarlig. Utenom å være med i egen teatergruppe, så elsker jeg å se på alt innen teater og musikaler. Er også veldig glad i litteratur, særlig engelsk. Jeg har stort sett alltid en bok jeg leser og diskuterer gjerne tekster jeg har lest, kan også ta litt av når jeg først setter i gang.

« Det er det BPA er for meg, – en hverdag eller muligheten til å ha en hverdag – på lik linje som alle andre »

Jeg jobber i Prima Assistanse som BPA-rådsleder og syns det er en av de mest spennende jobbene jeg kunne ha fått. Jeg er så heldig at jeg får være med på å utvikle BPA-tjenestene i Prima for våre kunder. Jeg får være med å bidra til at alle kan få en flott hverdag med Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA).

Det er det BPA er for meg, – en hverdag eller muligheten til å ha en hverdag – på lik linje som alle andre. En hverdag hvor jeg kan leve det livet jeg selv ønsker. Et liv hvor jeg kan ta den utdanningen jeg vil, få meg den jobben jeg vil, ha den hobbyen jeg vil, og ikke minst få bestemme min egen sengetid. Det er det BPA har gjort for meg, – BPA har gitt meg en hverdag hvor jeg kan være til nytte.

Bilde av Kine Lyngås som kikker til siden. Hun sitter smilende i rullestol. I bakgrunnen skimtes gardiner og en hvit vegg.

Når jeg skulle velge en privat leverandør for min BPA-ordning, ble Prima Assistanse et naturlig valg siden de er lett tilgjengelig. De har kontor flere plasser i Norge, der kundene deres er. Man må nødvendigvis ikke reise langt for å finne et Prima-kontor, og det ga meg en trygghet. Spesielt siden jeg bor ute i distriktene var det viktig å finne noen som ikke er langt unna når jeg trenger de. I den tiden jeg har hatt min ordning i Prima, ser jeg at de er flinke til så se den enkelte ordningen og tilpasse for hvert behov.

Etter jeg begynte å jobbe i Prima, vet jeg at individuell tilpasning er et fokus Prima har. Vi vet nemlig at ingen BPA-ordning er lik. Det er viktig at en leverandør forstår det, og det gjør vi i Prima.

Bilde av Kine Lyngås som kikker ned mot bakken. Hun har blomster i håret og sitter i rullestol i en hage. I bakgrunnen skimtes gress og en bil.