BPA Raufoss: Nyt sommeren akkurat som du selv ønsker

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) er ukjent for mange som ikke faller inn under ordningens målgruppe. Visste du samtidig at svært mange som ikke er klar over at dette er en mulighet, faktisk har rett på BPA? Raufoss er blant kommuner hvor du kan få råd og bistand fra Prima Assistanse.

Lev selvstendig på egne premisser

Hensikten med BPA er å sikre likeverd og selvstendighet for mennesker med funksjonshemming. Dette virkeliggjøres gjennom assistanse fra BPA-assistenter, som fungerer som armer og bein for den som mottar BPA. Hva disse assistene bistår med, i tillegg til når og hvor, er det mottakeren som bestemmer da han/hun fungerer som arbeidsleder for egen ordning. Dette innebærer en hverdag på egne premisser.

Visse hensyn å ta

Selvsagt finnes det begrensninger. Innvilget timeantall for assistanse vil påvirke hvordan en BPA-ordning legges opp, i tillegg til at arbeidsoppgaver må være i henhold til arbeidsmiljølovens bestemmelser og vedtakets rammer. Assistenten må også være komfortabel med arbeidsoppgavene som skal utføres, noe det er viktig å diskutere i ansettelsesprosessen (som Prima Assistanse vil være en del av).

Hvordan din sommer kan se ut

Med BPA kan du legge opp en sommer som passer deg og dine interesser. Her er noen eksempler:

  • Er du glad i uteaktiviteter? Med BPA kan du få bistand til alt fra transport til tilrettelegging og utførelse. Assistenten kan kjøre til campingstedet, sette opp telt, fyre opp grillen, bistå med skift ved badeøkter og mye mer.
  • Vil du en tur på byen med venner? Med BPA kan assistenten din kjøre deg dit du vil og bistå underveis mens du er på pub, eller hente deg når du er klar. Du velger helt selv.
  • Har du familie og ønsker en tur til f.eks. Beitostølen Sommerpark? Du kan ta assistenten med deg på reisen, som bistår med det du har behov for (også ihht til barna).
  • Vil du og kjæresten en tur på stranda? Assistenten kan blant annet pakke, kjøre og hente, lage nistepakker og/eller assistere med skift.

Kontakt oss angående BPA (Raufoss og omegn)

Prima Assistanse har lokalkontor over hele landet, og har siden 2013 levert tjenester innen BPA. Innlandet dekkes av våre erfarne ansatte på Bekkelaget, noe som betyr at dette vil være ditt lokalkontor dersom du bor på Raufoss.

Har du spørsmål angående BPA? Ønsker du kanskje mer informasjon om du burde søke, og eventuelt hvordan denne prosessen foregår? Vi bistår deg så godt vi kan. Du når oss alle hverdager mellom klokken 08:00 og 15:00, og får raskest tak i oss ved å ringe 95 20 15 35. Du er også velkommen til å sende en e-post til [email protected].