Hannah tester arbeidslivet: markedskonsulent

Tekst: Idunn Ulvestad Hjermind

´Hannah tester arbeidslivet´ er en miniserie Prima Assistanse spilte inn i fjor sommer for å belyse tjenesten funksjonsassistanse, også kalt funkass, og hvilket mulighetsrom dette verktøyet kan gi. 100.000 funksjonshemmede står nemlig ufrivillig utenfor arbeidslivet. Må det være slik? Sammen med sin funksjonsassistent fikk markedskonsulent i Prima Assistanse, Hannah Lunden, i oppdrag å teste vidt forskjellige arbeidsplasser.

I første og andre episode prøvde Hannah seg som barnehageassistent og butikkmedarbeider. Nå, i tredje episode, tar hun oss med til sin egen jobb hos oss i Prima Assistanse. Se episoden litt lenger ned i saken.

En givende jobb

Hannahs medbragte stol er ikke et hinder for at hun skal være i jobb.

 

- Kanskje det noen ganger til og med kan være en fordel. Det har det definitivt vært i stillingen som markedskonsulent i Prima Assistanse. Mine erfaringer og min kompetanse er, og blir sett på, som en stor ressurs her, sier Hannah.

 

Hun syns det er veldig givende og gøy å kunne bidra til kampen for funksjonshemmedes rettigheter gjennom blant annet å rådføre om og belyse viktige tjenester som BPA og funksjonsassistanse. Å ha en arbeidsgiver som satser på mennesker med funksjonshindringer er Hannah stolt av.

 

- Jeg er ikke stolen jeg sitter i. Vi er ikke funksjonsnedsettelsene vi har. Flere arbeidsgivere må se verdien i meg og i oss – kompetente arbeidstakere!

 

Hannah kan i dag smykke seg med den nye tittelen relasjonskonsulent. Hun fortsetter det gode arbeidet hun har gjort til nå, men skal i tillegg jobbe tettere opp mot NAV, kommuner og bedrifter - med mål om at enda flere skal kunne benytte seg av funksjonsassistanse og BPA.

Hannah smiler stort. Hun har blondt hår, har på blå jeans, hvit t-skjorte og raske briller plassert på hodet. Hun sitter i elektrisk rullestol. Kontorlandskap i bakgrunnen.

En annerledes arbeidsdag

I denne episoden får vi bli med Hannah og funksjonsassistenten hennes Silje på en litt annerledes arbeidsdag. Det er nemlig duket for Prima-dagen – en feiring av assistentene som gjennom sin jobb bidrar til at mennesker med assistansebehov får frihet til å leve det livet de ønsker.

 

Da må det klargjøres til livesending av show og prisutdeling. At Silje, som fungerer som Hannahs armer og bein, har en variert jobb er sikkert og visst.

 

Etter hvert må kollega Kine Lyngås og hennes assistent Heidi overta for Hannah, som blir syk. Kine jobber til vanlig som BPA-rådsleder. De tar utfordringen på strak arm.

Kine og Heidi foran en bakvegg med ballonger og Prima Assistanse-logo. Heidi har på seg en Prima-dagen t-skjorte. Kine har på seg en hvit topp og oransje skjorte. Kine sitter i elektrisk rullestol. Kine har rosa hår og Heidi har svart.

Se episoden:

Funksjonsassistanse er en tjeneste for deg som har en funksjonsnedsettelse, er blind eller svaksynt. Vi hjelper deg gjerne i prosessen og er tilgjengelige for en uforpliktende prat. Les mer om funkass her, eller ta kontakt med ditt nærmeste lokalkontor her.