Sweet Sixteen – med BPA til syden

Bilde av Linnéa som smiler mot sin kvinnelige assistent. Hun sitter i rullestol med assistenten ved sin side. I bakgrunnen skimtes en stand, båter og en rekke bygninger.

Linnéa er 16 år. Hun sitter i rullestol, og har mange andre utfordringer som gjør at hun må ha hjelp til alt, hele døgnet. Hun kan ikke være alene. Hun bor hjemme sammen med mamma , pappa og søsken. Linnéa liker å være i farta og være der det skjer. Hun er blid og sosial.

I alle år har Linnéa hatt med mamma rundt på alle tingene hun har villet være med på. Men alt til sin tid altså 😊 For hvilken ungdom vil ha med mamma på alt liksom? HELDIGVIS så finnes det en ordning som heter brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Brukerstyrt Personlig Assistent.

Tjohooo! 😊 Linnéa har dette gjennom Prima Assistanse. Det gjør at Linnéa og familen har mulighet til å delta på akkurat det samme «alle» andre gjør…..

Det gjør det lettere for mamma og pappa og ha litt hobbyer og litt egentid. Søsken må ikke alltid dele mamma og pappa med Linnéa, men kan få sin egen tid med dem, til det de har lyst til. Alle er fornøyd!

« For hvilken ungdom vil ha med mamma på alt liksom? HELDIGVIS så finnes det en ordning som heter BPA. »

I høst reiste vi alle til Kypros…… mmmmm.. ned til deilig varme og masse bading! Vi har reist til Kypros før også, men da har det i grunnen ikke vært så mye «ferie» på oss foreldre. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det blir endel ekstra jobb på «ferie».

MEN… nå hadde Linnéa fått BPA, og vi skulle for første gang ha med assitent til Linnéa til Kypros. Spennende 😊 Ville det funke liksom?

Gjett om det ble bra! Store og små koste seg. Flyreisen ble lettere siden vi hadde en voksen til med på laget. Håndtering av baggasje, rullestol, barn, spise, drikke, skifte og alt som hører med til en reise, gikk lettere.

Bilde av Linnea og hennes assistent. Linnea er kledd i topp og shorts, med solbriller på. Assistenten står bak henne og holder smilende fast i rullestolen hennes. Det er en rekke trær i bakgrunnen.

Vel framme og inkvartert var det bare å nyte en uke med god mat, deilig varme og fantastisk nydelig hav! Linnéa badet i evigheter uten at mamma måtte være med. Og jeg ( mamma´n altså) kunne faktisk ligge stille på solsengen og nyte sola og se utover deilig blått hav, med noe kaldt å drikke. Jeg kunne også være med lillesøster på snorkeltur. Noen kvelder kunne faktisk mannen min og jeg gå ut å spise middag , bare vi to 😊

« BPA gir Linnéa muligheten til å være seg selv og gir henne mulighten til å kunne bestemme mer over eget liv. »

Linnéa digget musikk på afterbeach, stakk avgårde en tur på strandpromenaden på ettermiddagen for å ta en titt og selvfølgelig kjøpe seg en is .. eller to😊 Shoppa litt på egenhånd ..( altså med sin assistent såklart 😊) Superfornøyd! Akkurat som andre på hennes alder.

På hotellet ble det arrangert show på kveldene. Linnéa valgte selv hvilke show hun ville se . Kvelden med ABBA-låter ble en hit!
Hele familien er glad det finnes en ordning som BPA. Den kan tilpasses enhver famile og enhver person. BPA gir Linnéa muligheten til å være seg selv og gir henne mulighten til å kunne bestemme mer over eget liv.

Det varmer en mammas hjertet <3

….Og det blir ikke siste gang Linné har BPA med på ferie 😊

Bilde av Linnea og hennes assistent i vannet. Linnea flyter på ryggen og smiler, mens assistenten holder fast i henne. Hun smiler også. I bakgrunnen skimtes andre badende.