Rullestolrugby – Noe for deg?


Trene for å holde hodet over vann, trene for å mestre hverdagen, trene for å gjøre det alle andre tar for gitt. Høres og føles det kjent ut?

Mitt navn er Lars Ivar Eilerås og for 9 år siden gikk jeg i søvne, falt ut av et vinduet i 4. etasje, brakk nakken og ble lam fra brystet og ned. Da var jeg 20 år gammel og tenkte at det var det livet!Nærbilde av Lars Ivar Eilerås, manager for landslaget i rullestolrugby.

Det å se tilbake på hva man allikevel har fått til på de årene gjør meg stolt. Jeg har fått meg bil, bygget hus, tatt en bachelor og hatt forhold som har kommet og gått.

Men det er allikevel 2 ting jeg må trekke frem som ekstra viktige for å ha nådd alle disse milepælene, utover støtte fra familie og venner. Det første er rugbyen!

BPA og rullestolrugby

Helt siden jeg kom på første trening i regi av rehabiliteringssykehuset, har jeg vært bitt av basillen. Det å trene for å bli bedre i en idrett, for å gjøre laget bedre og å være en del av et lag, gir helseeffekter som er både fysiske og psykiske.

Og nå etter mange års trening fikk jeg som manager for landslaget i rullestolrugby, æren av å ta med Norge til EM i Italia, i midten av juni i år. Vi spilte bra, men nådde ikke helt opp. Uansett var det en fantastisk opplevelse og et nytt mål som ble nådd.Bilde av en mann fra landslaget i rullestolrugby mens han spiller landslagskamp.

BPA er helt uvurdelig for å nå målene

For å nå slike mål og prestere på alle typer nivå når funksjonsnivået tilsier at man har behov for hjelp, er BPA helt uvurderlig. Det hadde ikke blitt hundrevis av rugbytreninger der stoler må bæres, hjul pumpes og monteres, hansker som skal på og fingre som skal teipes uten assistenter.

Det hadde ikke blitt turneringer i fjern og nær uten hjelp på fly og hoteller og inn og ut av biler.

Prima Assistanse sponser landslaget i rullestolrugby, og har som mål å lage den beste BPA Ordningen i Norge. Det er jeg som manager for landslaget, og på vegne av alle utøverne, veldig takknemlige for. For det betyr at vi har en sponsor som hjelper oss å nå mål og drømmer, og opprettholde en aktiv og fri hverdag.

Skulle du ønske å vite mer om oss, søker du etter rullestolrugby på Facebook. Vi har klubber i Oslo, Fredrikstad, Horten, Skien, Bergen, Trondheim og Tromsø.