Å reise med BPA

Tekst: Tamarin Varner

I mai 2021 forlovet min venninne seg. Jeg begynte å glede meg til bryllupet og reisen med en gang, men i bakhodet hadde jeg en tanke om hvordan det skulle ordne seg med hjelp.

 

Jeg var tidlig ute med å booke hotell og finne en assistent som kunne reise med meg, men tre uker før måtte assistenten avlyse og hele min forestilling av bryllupet gikk i vasken. Da følte jeg ekstra på frustrasjonen av å være avhengig av andre mennesker. Dette er en av ulempene med å ha BPA.

 

Heldigvis har jeg et supert team med assistenter. En av dem så hvor mye dette betydde for meg og forandret på planene sine for å kunne være med i siste liten.

 

Da er det viktig å sette seg ned å snakke om turen og forberede assistenten på at det blir annerledes på reise enn en vanlig hverdag hjemme.

 

Bruden hadde regnet med at jeg hadde med min assistent, og det var fint å vite at hun så hele meg uten at det føltes som en byrde å ha med en ekstra person.

 

I mai 2023 sto hun som en nydelig brud i Oslo. Jeg var veldig spent på hvordan dagen kom til å være og hvordan det var å ha assistent på et slikt arrangement. Det gikk over all forventning! Assistenten forsto rollen sin, og jeg kunne mingle med gjester og kose meg uten å føle at jeg måtte underholde assistenten også. Hun dukket opp når jeg ga henne et tegn på at jeg trengte henne.

Tamarin sammen med venninnen som er brud. Bruden har på seg en hvit, klassisk ermeløs brudekjole og slør. Hun er blond. Tamarin har på lys og blå kjole med blå blomster. Hun har brunt hår. De står tett sammen og smiler til kamera.

I ettertid er jeg veldig lettet over at vi hadde en forberedelsessamtale, og dette beviser igjen hvor viktig tydelig kommunikasjon er slik at ikke forventninger fra begges side misforstås.

 

Med dette har jeg lyst å komme med mine tre beste reisetips:

 

1.

Sett av tid til å være tydelig med assistenten om dine forventninger til arbeidsoppgavene under reisen

 

2.

Husk at assistenten har rett på hviletid og vær tydelig på når det er avsatt tid til dette

 

3.

Vær tålmodig med hverandre - det skjer flere uforutsette hendelser på reise når man ikke er i vante omgivelser

 

Med slike forberedelser og samtaler kan dette bli en minnerik reise. Man lærer etter hver tur, så ikke glem å ta med deg erfaringene videre.

 

God sommer og god tur!

Tamarin og assistenten tar en selfie og smiler til kamera.