Å flytte med BPA

Tekst: Tamarin Varner

Alle mennesker har behov for å føle seg selvstendig.  For meg har det vært en selvfølge å kunne bo alene nå når jeg er voksen. BPA og funksjonsassistanse har hjulpet meg på veien dit.

Egen inntekt

For å kunne betjene et boliglån alene har jeg vært avhengig av en fast inntekt. Funksjonsassistanse har gjort det mulig for meg å kunne jobbe. Assistentene hjelper meg med å utføre arbeidsoppgaver slik jeg selv ønsker. Jeg er sjefen over arbeidsdagen min, og de fungerer som mine armer og bein. På den måten har jeg mulighet til å utføre oppgavene som ligger innenfor min stilling.

 

I tillegg til økonomisk trygghet betyr det å stå i arbeid mye i form av sosialt fellesskap, meningsfulle dager og det gir meg struktur i hverdagen.

 

Egen leilighet

Helt siden jeg var tenåring har jeg alltid hatt en drøm om å eie min egen leilighet.  Høsten 2021 fant jeg den perfekte leiligheten for meg på bakkeplan, og kort tid etter fikk jeg bekreftelse på at den var min. I mars 2023 var innflytningsdagen endelig kommet!

Tamarin, en ung kvinne, åpner står i inngangdøren til leiligheten sin. Hun smiler stort. Hun har bå mørk beige bukse og beige genser. Hun har brunt hår satt opp.

Under flyttingen hjalp mine assistenter meg med å utføre pakking, sortering og kjøring. Jeg delegerte arbeidsoppgaver og hadde oversikt over hva som skulle gjøres. Jeg ville selv ha kontroll over hva som var i eskene slik at jeg følte at jeg utførte flyttingen selv. Videre hjalp assistentene meg å shoppe til den nye leiligheten, bære det hjem og montere småting.

 

Frihet til å innrede

BPA gjør at jeg har frihet til å når som helst kunne se på ny sofa, finne gardiner og gå på Ikea - noe jeg synes burde vært en selvfølge å kunne gjennomføre for alle, uavhengig av om man har en funksjonsvariasjon eller ikke.

 

Med BPA går livet mitt fortere og enklere!

Tamarin sitter på gulvet i leiligheten sin sammen med en kvinnelig assistent. De skrur møbler. De smiler mot hverandre.