Gjertrud Sonflå er paneldeltager i BPhvA i Mo i Rana

Tekst: Emil Vasstrand

Gjertrud Øseth Sonflå deltar i panelet på Prima Assistanse sitt arrangement BPhvA i Mo i Rana, torsdag 21. mars hvor også Geir Lippestad er med. Gjertrud deler hvordan BPA (brukerstyrt personlig assistanse) har gjort at sønnen Sigve kan leve et aktivt liv og være ute sammen med venner når han vil, uten at mamma og pappa trenger å være med. Geir Lippestad bidrar med sin kunnskap om lovverk som ligger bak BPA, samt egne erfaringer med en datter som har hatt BPA i livet sitt.

TEKST AV: ANNIKEN AASEN

Sigve har epilepsi og trenger assistanse i hverdagen. Han har innvilget BPA fra kommunen han bor i for å ivareta dette assistansebehovet, slik at mamma og pappa kan avlastes og bidra i samfunnet med å være i jobb og også har tid og overskudd til å være kjærester og å være foreldre for Sigves søsken. BPA har betydd mye for både Sigve og familien. Assistenten blir en kompis og samtidig en voksenperson som kan være til stede for å håndtere anfall og hjelpe i sosiale situasjoner.

 

Med BPA får Sigve lov til å være en gutt på 12 år. Han kan dra ut og sykle i gata, besøke kompiser og dra på kino. Han får delta på lik linje og mestre hverdagen. Det er ikke så kult lenger å ha med mamma og pappa. Han har vært veldig bevisst på at han vil være som de andre. Og for oss betyr det at vi kan stå i jobb, være kjærester og foreldre. Så kan søsken få like mye oppmerksomhet, sier Gjertrud.

 

Møt både Gjertrud og Geir Lippestad på arrangementet, torsdag 21. mars på Park 22 i Mo i Rana kl 18-20. Det er gratis å delta og det er enkel servering av kaffe/te, frukt og mineralvann. Du kan melde deg på HER