Fredrik sjekker ut turmuligheter for rullestolbrukere: Mosvannet

Tekst: Fredrik G. Harestad


Fredrik er en Stavangermann på 25 år som digger friluftsliv. Til tross for sin funksjonsnedsettelse drar han stadig ut på turer i Stavangerregionen. Han benytter seg av elektrisk rullestol og BPA-assistent.

Som rullestolbruker er han avhengig av at turområdene og severdighetene er tilrettelagt, slik at han på lik linje med andre kan ta de i bruk. Nå har Fredrik tatt på seg oppgaven å sjekke ut turalternativene i Stavangerområdet. Hvor lett vil det være å komme seg frem med rullestol?

Parkering

Det er en stor parkeringsplass, men ingen egen plass reservert for funksjonshemmede. Det gikk likevel fint å parkere der med vår store bil. Parkeringsplassen ligger like ved turløypen rundt vannet, men veien ned der er ganske krapp og humpete. Alternativt kan en velge en slakere vei ned via campingplassen, som ligger like ved parkeringsplassen.

Parkeringen ved Mosvannet. Det er plass til Fredriks store, mørke bil. Fredrik i bakgrunnen.

Turen

Turen rundt vannet er drøye 3 kilometer og vi brukte omtrent en time rundt. Stien rundt vannet består av hard grus, som er lett å kjøre på med elektrisk rullestol. Det er flere fine rasteplasser langs løypen med utsikt over vannet.

Det var også flere attraksjoner langs løypen. Du kan stikke innom Stavanger kunstmuseum, hvor det også er en koselig, liten cafe. Det er også et flott badeanlegg kalt «Gamlingen» med oppvarmet utendørs basseng, som har åpent hele året! Det er universelt utformet med egen rampe i bassenget, egen garderobe og tilgang til toaletter for bevegelseshemmede.

Vi ser Fredrik i sin elektriske rullestol bakfra, mens han kjører på grusstien. Blå himmel og grønt gress.

Terningkast

Vi var svært heldige med været denne dagen, og turen var kjempefin. Jeg kan trygt anbefale alle med rullestol å ta turen til Mosvannet!

Terningkast 5.

Fredrik like ved vannet. En stor terning på bildet viser terningkast fem. Noen fugler er å se i bakgrunnen. Blå himmel og mørkeblått vann.

I Rogaland har Prima Assistanse lokalkontor både på Sola og Karmøy. Ta gjerne kontakt med oss HER for en uforpliktende prat om BPA eller funksjonsassistanse.