![Ung kvinne i elektrisk rullestol, lett blå boblejakke, lyse jeans, briller og brunt hår. Smiler til kamera foran et pent landskap av åker og sjø.](https://prima-assistanse.no/wp-content/uploads/2025/01/p-a_weboppl_jpg-12-e1737449418696.webp)
BPA gir Julie frihet til å leve livet fullt ut – på egne premisser
Julie (26) er ei ung kvinne fra Trondheim. Hun har cerebral parese, og gjennom ordningen brukerstyrt personlig assistanse (BPA) kan hun leve et mer selvstendig og meningsfullt liv.
Kurset er designet for å passe inn i en travel hverdag, men krever likevel dedikert tid og motivasjon fra deltakerne for å utvikle sin lederkompetanse. Minimum ett års erfaring som arbeidsleder er påkrevd, da mye av kurset bygger på deltakernes egne erfaringer.
Kurset består av 5 Teams-møter med en varighet på 2 timer hver (med en 15-minutters pause), spredt over 6 måneder. Teams-møtene inkluderer en kort undervisning og introduksjon til temaet, etterfulgt av erfaringsutveksling, dialog og ulike oppgaver.
Mellom Teams-møtene vil det være korte oppgaver gjennom en digital plattform kalt MyQuest, som er tilgjengelig for deltakerne. Disse oppgavene tar 15-30 minutter å fullføre og oppfordres til å bli gjennomført før neste Teams-møte for optimalt utbytte.
Deltakerne kan forvente et profesjonelt kurs utviklet i samarbeid med eksperter innen ledelse, inkludert personer med doktorgrad i ledelse og erfaring fra NTNU’s masterprogram.
En av hovedfokuspunktene er selvrefleksjon og å forstå seg selv bedre som leder, noe som vil lette samhandling med assistentene i BPA-ordningen.
Deltakerne vil også få tilgang til effektive verktøy for å håndtere oppgaver som å gi og motta tilbakemeldinger som arbeidsledere.
Ved å delta på alle Teams-møtene og fullføre oppgavene i den digitale plattformen, vil deltakerne motta et kursbevis for sin deltakelse på lederutviklingskurset.
Dersom du ønsker å delta kan du melde din interesse til din koordinator. Når endelige datoer for kursene er klart sender vi ut en påmeldingslink der du kan melde deg på.
Julie (26) er ei ung kvinne fra Trondheim. Hun har cerebral parese, og gjennom ordningen brukerstyrt personlig assistanse (BPA) kan hun leve et mer selvstendig og meningsfullt liv.
Kun 4 av 10 med nedsatt funksjonsevne er i arbeid i Norge, og hele 100.000 funksjonshemmede står ufrivillig utenfor arbeidslivet. Dette vil Atif Ilyas gjøre noe med.
Atif, som er blind og
Prima Assistanse er stolt sponsor av el-innebandylaget Fjellkameratene. Daniel og Erlend, to av våre BPA-koordinatorer fra Prima Assistanses kontor i Bergen, fikk kjørt seg da de prøvde seg i denne fartsfylte idrettsgrenen.