Vi har ansatt spesialrådgiver innen digital universell utforming

Tekst: Idunn Ulvestad Hjermind

Prima Assistanse har som mål at våre digitale systemer skal være tilrettelagt så godt som mulig for alle våre arbeidsledere. På vårparten startet vi arbeidet med å forbedre disse, og vi samlet inn mange gode tilbakemeldinger fra dere som er blinde/svaksynte og som benytter skjermleserteknologi.

Når høsten nå melder sin ankomst, vil arbeidet fortsette med full kraft. I den forbindelse har vi opprettet en ny stilling, og det er en glede å kunne ønske Atif Ilyas velkommen som spesialrådgiver i Prima Assistanse.

Atif, som selv er blind, skal blant annet følge opp våre digitale systemer for å sikre best mulig digital universell utforming. I tillegg vil han holde kurs digitalt og gi veiledning i bruk av våre verktøy, både til arbeidsledere og til oss i Prima Assistanse.

- Det er strengt nødvendig med god digital universell utforming i dag. Alt avhenger av teknologi, i tillegg til at alt skjer på internett, sier han.

Atif er 27 år gammel og kommer fra Strømmen i Lillestrøm kommune. Før sommeren leverte han sin masteroppgave i samfunn og helse. Masteren har han bygget på en bachelorgrad i statsvitenskap, samt et årsstudium i rettsvitenskap. Og teknologi, det har han hatt interesse for hele livet.

- Jeg har vært heldig som har vokst opp med teknologi - det er et verktøy jeg er avhengig av i hverdagen. Teknologiprodusentene har gjort en god jobb og fortsetter å videreutvikle, sier han.

Atif syns det er flott at Prima Assistanse har tatt initiativ til å iverksette og legge vesentlige ressurser i dette prosjektet.

- Det er et godt og inkluderende arbeidsmiljø jeg har blitt en del av. Jeg gleder meg stort til å ta skikkelig fatt på arbeidet med å gjøre oss mer universelt utformet. Ikke minst ser jeg frem til kontakten jeg skal ha med arbeidsledere, sier han.

 

 

Bildet viser Atif som smiler foran et tre med grønne blader. Han har svart hår og blå hettegenser på.