Livet med BPA – og med sitski

Tekst: Hege Tegler

Ivar har alltid elsket å være i Pirbadet, men nå har Pirbadet fått en konkurrent! Ivar har oppdaget sitski.

tekst av: Anniken Aasen

Mer enn bare en jobb

Ivar er en glad og energisk gutt på 6 år som får leve et aktivt liv til tross for at han har behov for hjelp til alt av aktiviteter. Han digger fart og at det skjer ting. Ivar vil leve et aktivt liv, akkurat som alle andre gutter på 6 år. Dette får han til fordi han har BPA i livet sitt.

Det har han hatt siden 2020 og har i dag, ifølge mamma Sara, en fantastisk assistentgruppe på 10 stk. Dette er en gruppe med assistenter som har ulike personligheter og styrker, og som er valgt ut akkurat for Ivar og hans familie. «Det er viktig at assistentene får være seg selv hjemme hos oss. De har alle forstått rollen sin og de fungerer godt sammen med hele familien,» sier mamma og arbeidsleder Sara. Å jobbe som BPA-assistent, er en veldig givende jobb. Flere av Ivars assistenter er i utdanningsløp innen fysioterapi, pedagogikk og ergoterapi og når de jobber med Ivar, får de en helt unik praksis som kommer godt med i tillegg til den teoretiske delen av studiene.

Trygg og tilgjengelig leverandør

Det var en stor overgang for hele familien å få assistentene inn i hverdagen, men det fungerer veldig bra i dag. Prima Assistanse har vært en trygg og tilgjengelig leverandør hele veien, forteller Sara. Hun trekker spesielt frem dette med at Prima etter hvert kjenner Ivar og familien godt, samt at det er lett å få tak i oss når hun som arbeidsleder trenger tips og råd. Hun er også godt fornøyd med bistanden hun får i rekrutteringsprosessene.

Sara forteller at samarbeidet med Trondheim Kommune fungerer bra. Uten BPA, hadde ikke hun og pappen til Ivar, hatt muligheten til å stå i jobb. Sånn sett er BPA også et verktøy for å unngå utenforskap for foreldre som ønsker å være en ressurs i samfunnet gjennom å være ute i jobb. I tillegg får de også muligheten til å følge opp Ivar sin storesøster slik de ønsker, når de har BPA-assistentene med for å bistå Ivar.

Aktivt liv med BPA

Tilbake til Ivar og hans nye lidenskap – sitski. Han ble kjempesur på mamma da de måtte dra hjem etter tre timer i Vassfjellet sist helg. Han simpelt hen elsket å kjøre i full fart nedover i slalåmbakken med et stort glis om munnen. Det blir superstas å komme tilbake i bakkene igjen. Ivar elsker den friheten han har med BPA.