Hannah tester arbeidslivet

Tekst: Hege Tegler

3. desember lanserer vi YouTube-serien "Hannah tester arbeidslivet". Hannah Lunden har testet ulike arbeidsoppgaver med sin funksjonsassistent.

Funksjonsassistanse

100.000 funksjonshemmede står ufrivillig utenfor i arbeidslivet i dag. Vi tror vi har løsningen for noen – funksjonsassistanse. Funksjonsassistanse, også kalt funkass, er en tjeneste man får innvilget av NAV.

Funksjonsassistanse øker ikke bare muligheten til å kunne stå i arbeid, men mangfoldet i både samfunnet og i arbeidslivet blir så mye større. Med universell utforming, praktisk tilrettelegging og funksjonsassistanse kan flere funksjonshemmede stå i jobb.

Du som har en funksjonsnedsettelse, er blind eller svaksynt kan få funksjonsassistanse til å bidra til en enklere jobbhverdag.

Les mer om funksjonsassistanse HER.

Blond assistent i beige genser og lyseblå jeans, med en svart, stor koffert, åpner døren for Hannah i rullestol. Hannah har på seg beige og rutete dressjakke, svart genser og bukse og hvite sko. Kontorlandskap.

Skape muligheter

Vi er helt avhengige av at arbeidsgivere tør å satse på oss funksjonshemmede, sier Hannah Lunden. Hun var i en rideulykke som gjorde at hun fikk en nakkeskade. Livet endret seg drastisk.

Jeg er jo den samme Hannah som jeg var før ulykken, forskjellen er at jeg alltid har med medbrakt stol og har assistenter som hjelper meg med praktiske gjøremål, forteller Hannah. Hun er i dag ansatt som markedskonsulent i Prima Assistanse.

Jeg er utrolig takknemlig for at Prima Assistanse tør å satse på meg, men vi trenger flere arbeidsgivere som gjør det samme, sier hun ivrig. Hannah har selv funksjonsassistent som gjør det mulig for henne å stå (eller sitte) i jobb.

Hannah har på raske skibriller og sitter i en grønngrå kjole i rullestolen sin foran en innsjø med fjelltopper i bakgrunnen. Smiler stort og det er en solfylt dag.

Hannah Lunden, markedskonsulent i Prima Assistanse

Tester arbeidslivet

For å vise både arbeidsgivere og funksjonshemmede mulighetsrommet har Hannah vært ute for å teste ulike arbeidsplasser. Serien blir tilgjengelig på vår YouTube-kanal fra 3. desember.

Hannah har prøvd seg som modell hos Ulvang, butikkmedarbeider på Kiwi, advokat hos Lippestad, barnehageassistent og på hennes egen jobb i Prima Assistanse.

I serien får dere se hva som fungerer veldig bra i jobb med funksjonsassistanse og hvilke utfordringer man kan møte på, forteller hun. Jeg ønsker i serien å vise mulighetsrommet funksjonsassistanse gir deg, men også bidra til at flere vet om funksjonsassistanse, avslutter hun med et smil.

Kollegaer Hannah og Lars, begge i rullestol, på møterom på kontoret. Hannah i beige dressjakke og svart genser. Hun drikker kaffe og smiler. Lars i mørkeblå genser smiler. Assistent i beige genser retter på Hannahs PC.