Funksjonsassistanse får funksjonshemmede ut i jobb – NAV: pengesekken er tom

Jeg heter Atif, er 100% blind og i 100% fast stilling! Jeg klarer meg fint uten ekstra PC-skjerm eller fin kunst på veggene på kontoret. Men jeg er avhengig av å ha en assistent med meg på jobb.

 

Pengesekken er tom.

Sist uke ga NAV beskjed om at nye jobbsøkere som ønsker seg ut i jobb og er avhengig av assistanse vil få avslag.

 

Avslag på det som gjør at jeg er i jobb hver dag.

 

Avslag som er et resultat av en regjering som sier de vil ha funksjonshemmede ut i jobb, men som ikke bevilger penger til det.

 

Avslag som gjør at samfunnet vårt går glipp av verdifull arbeidskraft.

 

Avslag som hadde ført til at jeg hadde sittet hjemme i dag om jeg ikke var heldig og fikk et tilsagn i fjor. Sittet hjemme og mottatt en ytelse fra NAV som verken hadde vært bærekraftig for samfunnet eller for meg som enkeltindivid.

Atif i kontorlandskap. Sitter på en grå puff. Grønn plante i bakgrunnen. Han smiler, har mørkt hår og helsvart antrekk.

Fellesskap og utvikling

I min jobb i Prima Assistanse bruker jeg min master i samfunn og helse, min bachelor i statsvitenskap, og ikke minst data-evnene mine på å tilføre en verdi for bedriften og samfunnet. Men jeg er avhengig av å ha en assistent med meg på jobb.

 

Jeg elsker å gå på jobb, ta en red bull (jeg drikker ikke kaffe) med kollegaene mine på morgenen, dele gode historier ved lunsjbordet, lære av og lære bort og utvikle meg i team med andre. Men jeg er avhengig av å ha en assistent med meg på jobb.

Kollegaer Hannah og Lars, begge i rullestol, på møterom på kontoret. Hannah i beige dressjakke og svart genser. Hun drikker kaffe og smiler. Lars i mørkeblå genser smiler. Assistent i beige genser retter på Hannahs PC.

Politikerne må reagere

Jeg er i jobb med funksjonsassistent, en ordning som leveres gjennom hjelpemiddelsentralen i NAV. En ordning som skulle være for alle som har en funksjonsnedsettelse og som er slik som meg; som elsker å jobbe.

 

Jeg er heldig som allerede har fått denne ordningen. Vi som har den får videreført denne, men alle som nå søker vil få beskjed om å vente til det blir tilført mer midler. Jeg håper noen åpner øynene og ser at dette må gjøres noe med raskt. Selv jeg som er blind ser at dette ikke henger på greip!

 

Nå må politikerne reagere og sørge for at funksjonshemmede med assistansebehov får funksjonsassistanse og mulighet til å være i arbeidslivet.

 

Her finner du en link til åpen jobbsøknad for deg som er interesser i å undersøke rundt det å jobbe som brukerstyrt personling assistent.

Bildet viser Atif som smiler foran et tre med grønne blader. Han har svart hår og blå hettegenser på.