#blikjentmedprima: Lars Ivar, markedskoordinator

Hei, mitt navn er Lars Ivar Eilerås og jeg jobber som markedskoordinator i Prima Assistanse. For 33 år siden ble jeg født på sykehuset i Tønsberg og vokste opp som eldst av fire søsken. På gården jeg er fra, har det inntil nylig vært melkekuer og kornproduksjon. Nå har min yngre bror overtatt driften på gården og driver kun kornproduksjon med sin familie.

De siste 12 årene har jeg spilt rullestolrugby, vunnet NM to ganger med klubblaget og deltatt på EM med landslaget. Jeg har et årsstudium i sosiologi og en bachelor i innovasjon og prosjektledelse. For meg er det beste som finnes å være sammen med mennesker og få til ting som et lag, enten det er på jobb eller i private sammenhenger. Men å være i sola enten det er i inn eller utland, – det er da batteriene lades.

Bilde av artikkelskribent som sitter lettere henslengt akterut i en seilbåt. Han leser i et blad mens han ser ut til å sole seg. I bakgrunnen er det kun hav og i forgrunnen er seilbåtens ror.
Bilde av Lars Ivar Eilerås sammen med tre lagkamerater i rullestolrugby. De sitter alle i rullestol ved siden av hverandre i hvite trøyer. I bakgrunnen skimtes trær.

Da jeg skadet meg for 13 år siden og ble lam fra brystet og ned, hadde jeg levd et liv uten særlig mange fysiske begrensninger. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke hadde spesielt trua på livet og at det skulle bli meningsfylt igjen. Jeg trengte jo hjelp til absolutt alt! Hadde det ikke vært for at Tønsberg kommune etter hvert ga meg BPA og nok timer til at jeg kunne finne ut av livet i mitt tempo, vet jeg ikke hvordan det hadde gått.

For meg har BPA vært muligheten til å trene når jeg har vært i form til det. Øve på å gjøre hverdagslige ting, kjenne på mestring. Være en kompis som inviterer til fest, kunne være en spillende trener på rugbylaget, være en sønn, bror og onkel. Med mine assistenter har jeg hatt muligheten til å nå mange av mine mål på min måte og i mitt tempo. Assistente har ikke vært med fysisk på alt, men hjelper meg med ting som har gjør at jeg har energi og motivasjon til å ta tak i en ny arbeidsdag, en ny trening og sette meg nye mål.

Bilde av Lars Ivar Eilerås sammen med en mann og en kvinne. De smiler alle mot kameraet og er festkledde. I bakgrunnen skimtes et juletre, og det ser ut til å være fra et julebord.

Dette er grunnen til at jeg brenner for BPA, og jobber for at flest mulig skal få vite om BPA, og at de som har rett på BPA, skal få det. Alle fortjener en sjanse til å nå sine mål, uavhengig av funksjonshemning og hvor store eller små de er. Opplevelsen av mestring må alle få oppleve. Derfor er BPA et verktøy for å oppnå bedre likestilling for funksjonshemmede.

Jeg er glad for at jeg jobber i Prima Assistanse og kan være med å utvikle de tjenestene som vi leverer. Prima ønsker virkelig å lytte til oss som kjenner på kroppen hver dag hva BPA er, og gjøre endringer slik at de leverer en tjeneste som er så optimal som mulig og skreddersydd for hver enkelt av oss som mottar tjenester av Prima Assistanse.

Bilde fra en innendørs treningsøkt i rullestolrugby. Lars Ivar Eilerås har ryggen mot kamera. Han har på seg en genser med påskriften «spør meg om BPA». Det er en rekke unge spillere i rullestol som kikker ut mot banen.