#blikjentmedprima: Inger Lise, BPA-koordinator

Hei, jeg heter Inger Lise, er 46 år og bor på ei øy som heter Karmøy. Jeg er gift med en mann som heter Knut og vi har to barn sammen, Elina 20 år og Mikal 17 år. I tillegg har vi tre hunder som også deler hus med oss.

Jeg er en travel, engasjert dame som er glad i å bli kjent med nye mennesker. Jeg elsker å reise og oppleve andre kulturer og skikker. Jeg liker også veldig godt god mat, kulturliv og musikk.

Vår datter, Elina, har BPA til å assistere seg til å få gjort det hun ønsker i hverdagen. Det betyr at jeg først og fremst får lov til å være mamma for våre barn. Jeg går i full jobb, engasjerer meg og har tid og anledning til å få være med min mann og venner på fritiden. Vi er nå voksne mennesker som kan se at våre barn blir selvstendige, ut ifra de forutsetningene og ønskene de selv har. De velger selv hvilke veier de vil gå. Med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) har også Elina mulighet til det.

Jeg har nå jobbet som BPA-koordinator for Prima Assistanse Rogaland i over 2 år. Jeg stortrives i jobben min. Jeg har over 20 års erfaring i samarbeid med det offentlige. Jeg deler mer enn gjerne av våre erfaringer, og liker å by på meg selv. Jeg har kollegaer som har det samme engasjementet som meg. Vi er opptatt av å ta vare på hverandre og galgenhumor er viktig i en travel hverdag.

Jeg liker å hjelpe andre mennesker, og det får jeg lov til i min jobb. Jeg liker variasjon, og jeg har ikke en eneste dag som er lik på jobben min. Arbeidsoppgavene er forskjellige, behovene er ulike hos den enkelte og jeg får bli kjent med nye mennesker hele tiden.

Jeg er genuint opptatt av frihet. En skal selv få velge hva en ønsker å gjøre til enhver tid. Vi er alle forskjellige med ulike behov. Selvstendighet ut ifra sine forutsetninger er viktig.

Jeg er arbeidsleder for vår datters BPA-team, samt hennes samboers BPA-team. Jeg valgte Prima Assistanse som leverandør for 5 år siden, da jeg var opptatt av kunnskap, nær og tett relasjon til vår BPA-koordinator, samt tilgjengelighet. Det er faktorer som jeg er opptatt av og som jeg jobber selv utifra. Det er enkeltmenneskers behov og ønsker som er i fokus, og da mener jeg at tett personlig oppfølging av en kunnskapsrik person med masse erfaring, men med mulighet for å tenke nytt, samt følge tiden vi er i, er mega viktig. Jeg ser på det som en styrke det å ha brukererfaring.

Jeg har kjent på kroppen hvordan det er å stå i det, og samtidig leve et aktivt, innholdsrikt og ikke minst gøyalt liv.