BLI KJENT MED FOWZIA

Tekst: Tamarin Varner

Fowzia H. Finstad er utdannet innen regnskap og kontoradministrasjon. Hun er sertifisert OK-veileder og har gjennomført ICDP-kurset til BUFDIR, noe som har gitt henne både teoretisk styrke og praktisk trening. Men det er hennes egen livshistorie og erfaringer som har vært den største drivkraften. La oss ta en nærmere titt på akkurat dette.

Engasjert rådgiver, veileder og kursholder

Med en dyp forståelse for situasjonen og kulturen til dem hun møter, har hun gode forutsetninger for å skape ærlige og nyttige dialoger. Fowzia er en engasjert rådgiver, veileder og kursholder som brenner for å hjelpe minoritetskvinner med å finne sin plass i det norske samfunnet.

Hun bringer med seg en unik og verdifull erfaring til sin rolle. Som mor til barn med alvorlig funksjonsnedsettelse, har hun førstehåndskjennskap til utfordringene som møter denne gruppen både i hjemmet og i samfunnet generelt. I dag jobber hun som BPA-koordinator og minoritetskonsulent for Prima Assistanse, hvor hun bruker sin personlige og profesjonelle erfaring til å hjelpe andre i lignende situasjoner.

 

Som minoritetskonsulent i Prima Assistanse, fokuserer hun på å veilede personer fra minoritetsbakgrunn som har barn med funksjonsnedsettelse eller selv har spesielle behov. Hun informerer dem om tilgjengelige tjenester i kommunen og hjelper dem med å søke om BPA. Gjennom denne prosessen har Fowzia oppdaget omfattende utfordringer som denne gruppen står overfor, og hun arbeider aktivt for å adressere disse behovene.

 

Med en bred kunnskap om målgruppen og tjenesteapparatet, samt personlig erfaring som både mor og tjenestemottaker, er Fowzia i stand til å tilby verdifull støtte og veiledning. Hun fungerer også som arbeidsleder og verge for sin 18 år gamle sønn med alvorlig psykisk og fysisk funksjonshemming. Dette er med på å styrke hennes forståelse og engasjement for feltet ytterligere. Hun er en dedikert og uvurderlig ressurs for både Prima Assistanse og de minoritetsfamilier hun jobber med.

På privaten

Fowzia er virkelig sosialt anlagt og trives når hun kan prate med mennesker. Hun har en lidenskap for å utforske andre kulturer, og hun mener at det å reise er en av de beste måtene å lære om dem på. I tillegg til å reise, liker hun å utvide sin kulturelle forståelse gjennom lesing av bøker, samt å se filmer og serier. Hun har en spesiell forkjærlighet for hjerteskjærende kjærlighetshistorier, rettere sagt «I`m sucker for sad love stories» Selv om livet kan være seriøst til tider, vet Fowzia også viktigheten av å koble av og ha det gøy. Hun elsker å tilbringe tid sammen med venner, hvor småprat og uformelle samtaler gir henne glede og avslapning. Disse øyeblikkene av fellesskap og latter er viktige for å balansere det travle og utfordrende hverdagslivet.

 

Fowzia er flerspråklig og har en imponerende språklig bakgrunn. Morsmålet hennes er somalisk, og i tillegg til dette har hun lært engelsk i hjemlandet og swahili mens hun bodde i Kenya. Etter at hun flyttet til Norge, har hun også tilegnet seg norsk, som nå er hennes nye hjem og det språket hun behersker flytende.

 

Vennene hennes synes det er morsomt når hun blander flere språk i en setning når hun snakker med familien sin. Denne evnen til å beherske flere språk gjør at hun kan kommunisere effektivt med en mangfoldig gruppe mennesker, og hun er i stand til å bygge broer mellom ulike kulturer og samfunn. Fowzias språklige fleksibilitet er en ressurs som beriker hennes mellommenneskelige relasjoner og bidrar til å skape forståelse og tilhørighet på tvers av språklige og kulturelle grenser.