Avdeling Vestland tester El-innebandy med Fjellkameratene  

Prima Assistanse er stolt sponsor av el-innebandylaget Fjellkameratene. Daniel og Erlend, to av våre BPA-koordinatorer fra Prima Assistanses kontor i Bergen, fikk kjørt seg da de prøvde seg i denne fartsfylte idrettsgrenen. De to er tidligere fotballspillere. Vel og merke på amatørnivå, men de har begge en årrekke med ballidrett bak seg. Kunne dette gi en fordel i møte med El-innebandy?

Hva er El-innebandy?

El-innebandy er en tilrettelagt idrett som henvender seg til personer med større eller mindre bevegelseshemninger. Idretten foregår i spesialbygde elektriske stoler hvor målet er å føre/skyte en ball i motstanderens mål. El-innebandy er et lagspill. Samarbeid, samspill og spilleglede står sentralt. 

Spillet foregår i gymsal/skolehall/idrettshall på en 14 meter bred, og 20 meter lang bane. Hvert lag har tre spillere på banen samtidig, der den ene fungerer som målvakt. Laget kan også velge å spille uten målvakt.Idretten er veldig actionpreget og intens. Siden det er få spillere på banen, blir hver enkelt deltaker hyppig involvert og den korte banen gir mange målsjanser. 

Kilde: Bandyforbundet

to voksne menn i El-innebandy stoler inne i idrettshall
To BPA-koordinatorer (Erlend og Daniel) som er klare for El-innebandy trening

Møtet med Fjellkamaretanene El-innebandy 

Vi ble invitert til Fjellkameratenes torsdagstrening i Slåtthaughallen i Bergen. Ingen av oss hadde noe tidligere erfaring fra idretten, så nervene var noe frynsete ved oppmøtet. 

Hovedtrener Bjørn Ivar tar imot oss. Han har Cerebral parese og har 20 års erfaring som el-innebandy spiller og trener. En vaskeekte El-innebandy veteran. 

Etter å ha hilst på gjengen blir vi plassert i hver vår elektriske rullestol. Til vår store skrekk oppdager vi at disse har en mye høyere akselerasjon og toppfart enn det vi var forberedt på, og det går ikke lang tid før det blir klart for oss hvem som har kontrollen på parketten. Det er definitivt ikke de to tidligere fotballspillerne! 

tre voksne menn som snakker med hverandre, hvor to av disse sitter i El-innebandy stoler
Daniel og Erlend som får tips med Hovedtrener, Bjørn Ivar

Opplevelsen  

Det ble en morsom og heseblesende erfaring å teste El-innebandy-ferdighetene med de rutinerte Fjellkameratene. Dette er ingen idrett for pyser. Full fart, teknisk utfordrende, men veldig gøy.  

Det som kanskje overrasket oss mest, var det høye nivået på spillerne i Fjellkameratene og hvordan de beherskete de tekniske utfordringene det for eksempel er å føre ballen mot motstanderens mål.  

Et slikt balltekke samtidig med stålkontroll over stolene, kan vi bare drømme om. Dermed uteble resultater i vår favør på måltavlen, og det vil neppe gå gjetord hos Fjellkameratene om ferdighetene våre heller, men vi var fornøyde med egen innsats. Vi må bare innse at trening, trening og atter trening må til for å bli mester. Så vi bøyer oss i støvet for samspill, treningsglede, engasjement og lagmoral. Dett var en svært lærerik seanse vi er glade for å ha fått være med på. 

Fem personer i El-innebandy stoler inne i idrettshall
Bilde fra nokså intens El-innebandy kamp

Intervju med Trener 

Etter treningen stilte vi Bjørn Ivar noen spørsmål:


Hva er det beste med å være trener for El-innebandy? 
 
⁃ Det er å se spillergleden. Forvandlingen fra når de kommer rullende i vanlig rullestol eller gående, og til de setter i en El innebandy stol. Den friheten de da får er helt fantastisk å se. 
 
Hvem kan spille El- innebandy? 
 
⁃ Alle! Ifølge reglementet så må du ha en skade og som vi pleier og si, «en flis i fingeren er nok». 
 
Hjelper BPA deg til å drive med El innebandy?  
 
⁃ JA! Det er tusen ganger lettere med BPA. Både for meg som trener og for spillerne. Det ser jeg tydelig.  
 
 

Fire personer i El-innebandy stoler inne i en idrettshall
Hoved trener Bjørn Ivar som instruerer noen spillerne til Fjellkameratene El-innebandy

Behov for en trygg og nær leverandør av BPA-tjenester?

Vi vet at tilgjengelighet er viktig for deg. Helt fra første møte skal du oppleve at vi i Prima Assistanse både er profesjonelle og pålitelige.

Relaterte artikler

gruppebilde av 10 mennesker som sitter i rugbyrullestol inne i en idrettshall

Avdelingsleder i Agder tester rullestolrugby for første gang

Charlotte Tangvald Hansen, avdelingsleder i Prima Assistanse Agder, tester ut rullestolrugby for første gang med Team Hjulius i Kristiansand. Rullestolrugby er en eksplosiv og inkluderende lagidrett som gir mennesker med funksjonsnedsettelser muligheten

Rettighetspraten med Hege Tegler og Geir Lippestad
En podcast om funksjonshemmede og pårørende.
Hold deg oppdatert