Fredrik sjekker ut Alsvik

Fredrik er en Stavanger-mann på 26 år, som digger friluftsliv. På tross av sin funksjonsnedsettelse drar han stadig ut på turer i Stavanger-regionen. Han benytter seg av elektrisk rullestol og BPA-assistent. Som rullestolbruker er han avhengig av at turområdene og severdighetene er tilrettelagt, slik at han på lik linje med funksjonsfriske fullt ut kan ta de i bruk. Fredrik har tatt på seg oppgaven å sjekke dette ut. Denne gangen går turen til Alsvik, en for mange kjent turdestinasjon i Sandnes kommune.

Alsvik natursenter ligger like ved Kyllesvatnet i Lutsivassdraget, cirka 10 kilomet fra Sandnes i retning Hommersåk. På Alsvik finner du turstier og et fint område med grillanlegg og stor gapahuk. Det er faktisk sitteplasser til 50 personer under tak. Her er også muligheter for fotball, volleyball og bading. Det er et populært område for turgåere, men fungerer det for rullestolbrukere?

Parkering:

Det er en stor og romslig parkeringsplass. Her er det godt tilrettelagt med flere HC-parkeringsplasser. Fra parkeringsplassen er det kort vei til natursenteret med grill og turstiene. sitteplasser, hvor også turløypene starter.

Turen:

Det er flere turalternativer, men en veldig fin tur vi tok var ned til Kyllesvatnet. Her er det en fin tilgjengelig badeplass med både sand og svaberg. Denne rundturen på litt over 2 kilometer tok cirka en time. Stien var godt laget med hard grus, som var lett å kjøre på. Det var både sitteplasser langs stien og utstilling av malerier av nordiske villdyr. På selve natursenteret er det godt tilrettelagt for å kunne grille og ha ulike aktiviteter, til og med under tak. Det er tilgang til toaletter, men ikke eget HC-toalett.

Hvis en skal bruke grillene eller bålplassen må en huske å ta med ved eller grillkull. Det er også mulig å booke hele natursenteret hvis en er en stor gruppe.

Vi testet turen på en fin høstdag og kan anbefale alle med rullestol å ta turen.

Flott turalternativ, så her drar vi gjerne igjen!

Vi gir Alsvik natursenter en sekser!