BPA Brumunddal: Søk om BPA allerede i dag

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) er en lovfestet rettighet i Norge, uansett hvor du bor. Det betyr at du som oppfyller ordningens kriterier og som bor i Ringsaker kommune, har krav på BPA. Brumunddal som Mesnali – lokasjon spiller ingen rolle. Har du sjekket om du er blant ordningens målgruppe?

Er BPA ment for deg?

Har du nedsatt funksjonsevne? Er eller vil dette vare lengre enn 2 år? Er det 25-32 timer som er nødvendig bistandsbehov, eller mer enn 32? Og, har du enda ikke fylt 67 år? Da har du, i henhold til pasient- og brukerrettighetsloven,  krav på BPA. Skulle du ha ønske om en BPA-assistent, anbefales det dermed at du søker om dette. Er du derimot usikker på om du oppfyller kravene, kan du også ta vår BPA-test.

Hvordan søker du?

Selve søknaden skal sendes til kommunen eller bydelen du bor i. Du vil finne søknadsskjema på deres nettsider, og det er også disse instansene som vil vurdere om du oppfyller kravene og avgjøre hvor mange timer du får innvilget. Det er noen ting du burde ha i tankene når du søker:

  • Vær så nøyaktig som mulig – dette inkluderer timeantallet du estimerer for bistand. Vær ærlig om din situasjon og ta med absolutt alle typer aktiviteter og gjøremål i tidsestimatet.
  • Ikke glem vedlegg. Jo mer du har av dokumentasjon på din funksjonsnedsettelse og ditt bistandsbehov, jo bedre. Det inkluderer legeerklæring og skriv fra spesialisthelsetjenesten.
  • Be om hjelp ved behov. Ikke vær redd for å oppsøke litt mer erfarne BPA-spesialister når du skal søke. Tjenesteytere som oss i Prima Assistanse bistår deg gjerne.

Her finner du enda flere tips i søknadsprosessen.

 

Kontakt oss angående BPA (Brumunddal og omegn)

I et helt tiår har vi levert landsdekkende tjenester innen BPA. Innlandet dekkes av våre erfarne ansatte på Bekkelaget, og vil være ditt lokalkontor dersom du bor i Brumunddal. For deg som vil vite mer om hva BPA er og hvordan du kan søke, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss for en helt uforpliktende samtale.

Våre åpningstider er fra 08:00 til 15:00 alle hverdager, og du kan enten komme innom kontoret eller ringe 95 20 15 35. Du kan også selvsagt sende e-post til [email protected]. Vi ser fram til å høre fra deg!