#blikjentmedprima: Noor, BPA-koordinator

Tekst: Noor Sadik Holm

Jeg heter Noor (også kalt JokerNoor) og bor i Trondheim sammen med en super mann og en blidklump på 1,5 år som jeg er mor til. Jeg er opprinnelig arabisk, men er oppvokst i en liten øystat ‘under’ India som heter Sri Lanka. Jeg er lillesøster til fem eldre søsken med forskjellige kvaliteter. De er en stor del av livet mitt, og jeg tilbringer mye av min tid med dem.

Jeg er av den type person som vet litt om alt og alt om ingenting. Mine interesser består av mye forskjellig – deriblant dans, musikk, kulturhistorie, psykologi og rettferdighet. Det at jeg har så mange søsken og multikulturell bakgrunn, har gjort til at jeg har en veldig kollektiv tankegang. Derfor er jeg veldig opptatt av å bidra til lokalsamfunnet der jeg kan, ved å for eksempel arrangere klesbyttekvelder, matkurs og dugnader. Med min bakgrunn har jeg også stor åpenhet og respekt for andre kulturer.

Bilde av artikkelskribent Noor på en badestrand med datteren. Noor står på en fjellformasjon i vannkanten mens hun holder hånden til datteren som står med føttene i vannet.
Selfie av Noor og datteren. De sitter ute i snøen. Noor holder en kopp med kakao i den ene hånden og datteren har en matboks med frukt og brødskive i fanget. De kikker begge inn i kameraet

Hva er BPA for meg?

Jeg har selv levd et liv med god fysisk helse og har hatt muligheten til å gjøre ting som å trene, gå på tur, plukke bær, overnatte ute, lage middager til familie og venner, dra på konsert, og ikke minst være en mor. Dette mener jeg alle burde ha muligheten til om dette er ting de ønsker. Å kunne gjør det en selv mener gir livet kvalitet og den ekstra piffen burde vært en selvfølge.

BPA betyr selvstendighet for meg. Det å ha muligheten til å være selvstendig i det livet man lever ved bruk av BPA som hjelpemiddel.

 

Min rolle hos Prima
Jeg jobber som BPA-koordinator i Prima Assistanse i Trondheims-avdelingen. Som koordinator sørger jeg for at arbeidsledere får den opplæringen og oppfølgingen de trenger for å være dyktige og gode arbeidsledere for sine assistenter. Jeg sørger også for at assistentene får svar på det de lurer på av oss som arbeidsgiver. Min rolle består av mange forskjellige oppgaver og varierer avhengig av situasjon. Jeg vil tørre å påstå at jeg jobber med verdens flotteste mennesker som daglig byr på humor, faglig innhold og verdifulle samtaler om BPA.

Bilde av Noor, ektemannen og datteren. Noor har datteren i bæremeis foran seg, mens ektemannen holder armen rundt henne. De sitter i en båt.

Bilde av Noor, ektemannen og datteren. De sitter sammen med andre mennesker i en båt. I bakgrunnen skimtes bygninger og vannmasse.

Hva gjør Prima prima?

Prima Assistanse brenner for BPA og det er en av mange grunner til at jeg er stolt av å jobbe for Prima. Prima sine verdier dekker mye av det jeg selv står for. De er genuint opptatt av hele mennesket og ser på hver enkelt ordning som unik, skreddersyr deretter tjenestene etter behovet. De strekker seg langt for å skape frihet til å leve, gjerne i form av å støtte fritidsaktiviteter, lokale lag og foreninger. Prima har lokalkontorer i store deler av landet og er tilgjengelig for sine arbeidsledere og BPA-assistenter. Prima legger også vekt på at vi som BPA-koordinatorer sørger for best mulige ordninger for assistentene. Det betyr for ekesempel at de som ikke passer til en enkelt ordning, blir vurdert i andre ordninger og får opplæring etter arbeidsoppgaver.